Wijkcentrum

De Roef 

Wordt vernieuwd

Wij gaan veranderen!

Op deze pagina vindt u informatie over de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw wijkcentrum. Naast het ontmoetingscentrum, met plek voor verenigingen en activiteiten, komt er ook ruimte voor gezondheidsorganisaties, zoals voor huisartsenpraktijk Stadsweiden en welzijnsorganisatie Zorgdat. Deze organisaties hebben aandacht voor Positieve Gezondheid en gaan samenwerken aan gezondheid en welzijn. De ontwikkeling van het nieuwe wijkcentrum gebeurt in samenwerking met de gemeente, zorg – en welzijnsorganisaties én omwonenden.

Heeft u ideeën?

We organiseren diverse bijeenkomsten om met gebruikers en omwonenden van gedachte te wisselen over de toekomst van het centrum. Daarbij wordt niet alleen aan het gebouw en de inrichting van het gebied zelf gedacht, maar ook met welke partijen we gaan samenwerken en wat voor soort activiteiten er kunnen plaats vinden in de nieuwe Roef.

U kunt ons ook online uw mening geven via ons forum. Volg deze link om een bericht achter te laten. 

U kunt uw ideeëen ook delen in onze bewonersbijeenkomsten. Om te zien wanneer de eerstvolgende bijeenkomst zal plaatsvinden, kunt u een kijkje nemen in onze agenda of u kunt een blik werpen op onderstaande kalender. U vindt hier de verslagen van de afgelopen vergaderingen.

Loop eens binnen!

De Roef is en blijft een wijkcentrum voor en door bewoners in de wijk Stadsweiden. Een plek waar je gezellig een kop koffie kunt drinken en een goed gesprek voeren. Een plek waar verenigingen hun activiteiten kunnen houden. U bent altijd welkom om even binnen te komen lopen voor een kopje koffie en te informeren naar de stand van zaken. Wij raden u aan om u op te geven voor onze nieuwsbrief via het contactformulier, zodat we u ook via de mail op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

Kalender

<< feb 2021 >>
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7

Onze partners

De laatste updates

Proefbemaling geluidsschermen

Dempende maatregelen pompproef

Zoals u kunt begrijpen zal er bij bouwwerkzaamheden meer geluid geproduceerd worden dan u gewend bent. In het geval van de ‘bemalingsproef’ is het anders. Tijdens de proef zal de apparatuur dag en nacht draaien en dit kan mogelijk voor geluidsoverlast zorgen. We nemen daarom alle maatregelen om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken door om de pomp speciale geluidsdempende schermen te plaatsen. Ook zullen wij tussentijdse geluidsmetingen uitvoeren om te controleren of het geluid binnen de gestelde norm blijft. Op deze manier kunnen wij als het nodig is aanvullende maatregelen treffen. 

proefbemaling

Voorbereiding nieuwbouw: pompproef

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwbouw van MFC de Roef. Deze maand zetten we de eerste zichtbare stappen hierin. 

Start pompproef voor waterniveau

Onder het nieuwe gebouw zal straks een parkeergarage worden gerealiseerd. Hiervoor moeten er een ‘bemalingsproef’ worden uitgevoerd. Het doel van de proef is om te bepalen wat noodzakelijk is om een bepaalde verlaging van het grondwater te realiseren. Tevens wordt hierbij gekeken wat de invloed van de verlaging van het grondwater op de omgeving is.  

Aan de achterzijde van de Roef, bij de parkeerplaats grenzend aan de dierenweide, zal een pomp geplaatst worden welke de proeven uitvoert. De planning is als volgt:  

  • Dinsdag 19 januari: start opbouw 
  • Maandag 25 januari 2021: opstarten pompproef 
  • Maandag 1 februari 2021: einde proef
buurtavond1-12-2020

Buurtavond ontwikkelingen De Roef

Bij alle belangrijke stappen rondom de nieuwbouwplannen informeren wij de omwonenden van het wijkcentrum. Dit keer spraken we met geïnteresseerde buurtbewoners over het voorlopig ontwerp, de positie van het bouwwerk, verkeersafwikkeling en de inrichting van het plein en de omliggende grond.

In een eerder stadium heeft de buurt te kennen gegeven dat de grote boom achter de Roef aan de Stadswei behouden moest blijven. Wij hebben in de planvorming hier rekening mee gehouden. Echter na vele ontwerpen verder is toch gebleken dat de boom in de weg staat. Het ontwikkelbestuur heeft de buurtbewoners uitgelegd dat het gebouw meerdere meters moet opschuiven als de boom blijft staan. Dan blijft er minder van het multifunctionele plein over. Na goed overleg is de keus door de bewoners gevallen op een groter plein en de grote boom vervangen voor een kleiner model.

Foto: Facebookpagina Wilco Bos

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen of heeft u ideeën over de invulling van De Roef? Wenst u onze nieuwsbrief te ontvangen? Dan kunt u hieronder uw gegevens invullen en wij zullen u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Copyright © 2019 De Roef